Residentie Albertine 8 appartementen – 2 penthouses – 15 ondergrondse garages

 • OOG VOOR DETAIL

  We vinden het belangrijk dat de dekstenen op de hoeken van de terrassen in verstek worden afgewerkt. Voor de geroutineerde werkman in de bouw een extra inspanning, voor de architect een belangrijk detail. Details vragen soms wat overtuigingskracht, maar eens goed uitgevoerd kijken we er met voldoening op terug.

 • DAKWERKEN

  De chapewerken op het terras werden uitgevoerd door MWK Chapewerken die in de streek gekend zijn voor hun uitstekend nauwkeurig werk. Niets bleek minder waar, goede voorbereiding, goede opvolging en perfect afgewerkt. Op het dak kozen we voor Thiers-Horizon isolerende chape. Gelijktijdig begon Dakwerken Van den Bergh aan hun deel van het werk. Ook hier een goed georganiseerd team met een hoge werkethiek dat constructief meedenkt en aansluit bij onze visie. In een eerste fase werd de roofing en het schrijnwerk rond de gevel aangebracht. Eens de ramen en de aluminium gevelbekleding zijn geplaatst komt het team terug om het Shou-Sugi-Ban zwarthout dat door Woodstoxx werd geleverd rond de gevel af te werken. We zijn zeer benieuwd naar het eindresultaat.

 • VENTILATIE

  Om de ventilatiekanalen voldoende diep onder de dakisolatie te krijgen om het risico op condensatie te voorkomen hebben we de leverancier om een aanpassing gevraagd. Piet Pepermans, de architect vond het terecht belangrijk om de daktoevoeren zo laag als mogelijk te houden. Het vergde wat goodwill van de leveranciers. We zijn verplicht om ons te houden aan de opgelegde bouwhoogte waardoor we een lage dakopstand hebben. Om esthetische redenen willen we vermijden dat de technieken van kilometers ver de aandacht van het gebouw wegnemen. Het positioneren van de toevoeren op het dak is eveneens belangrijk; enerzijds omdat de ruimte tussen af- en aanvoer van de lucht voldoende gespreid moet zijn, anderzijds om het dak optimaal te kunnen benutten voor andere technieken zoals bijvoorbeeld zonnepanelen. Onze leverancier van elektriciteitstoebehoren, Electro Goossens heeft de ambitie te evolueren naar een algemeen technieken-bedrijf, in dat opzicht hebben ze ons voorgesteld het werk en bijgevolg ook de verantwoordelijkheid van de ventilatie samen met de elektriciteit op zich te mogen nemen. Zij hebben Juvah als onderleverancier aangesteld.

 • OPINIEPEILING VIA FACEBOOK

  Tijdens de maand augustus betrokken we onze Facebook-vrienden, samen met de kopers via een opiniepeiling op Facebook. We bevroegen de voorkeur tussen twee voegtinten die door Luc De Wit (de voeger) als staal op de gevel werd geplaatst. Er was algemene eensgezindheid en het resultaat van de keuze werd daags nadien op de gevel aangebracht. Samen kozen we voor een zeer lichte voeg die de ganse gevel zachter laat overkomen. Afhankelijk van het weer zal het gebouw licht of donker kleuren. Op regenachtige dagen zullen de donkere tinten van het gebouw naar voor komen, bij goed weer licht het gebouw op. We zijn zeer enthousiast over het resultaat en kregen tot dusver enkel positieve reacties. We willen graag iedereen bedanken om deel te nemen aan onze post.

 • EINDE GEVELMETSELWERK

  Het gevelmetselwerk werd voor het bouwverlof afgewerkt. Perfect binnen de planning! In een latere fase zal het voegwerk door Luc De Wit, met passie en vakmanschap worden uitgevoerd. Het bouwverlof van de aannemer valt een week later – vanaf 16 juli 2018 – dan het bouwverlof in Brabant. Tijdens de laatste week werd de werf opgeruimd en de appartementen in ruwbouw netjes achtergelaten. Bedankt aan het bouwteam voor het harde werk en een welverdiend verlof toegewenst! Zes augustus gaan we opnieuw van start…

  SaveSave

  SaveSave

  SaveSave

  SaveSave

  SaveSave

  SaveSave

  SaveSave

  SaveSave

  SaveSave

 • VLOERPLAAT 2de VERDIEPING

  Na het inbrengen van de technieken op de vloerplaat had Trawobo twee weken nodig om het eerste verdiep af te werken. De predallen zijn geleverd en geplaatst. Woensdag worden alle elektriciteit- en ventilatievoorzieningen aangebracht, vrijdag het beton gegoten. Vanaf maandag 18 juni kunnen we van start gaan met het laatste verdiep. Dikke duim voor het team van Trawobo!

  SaveSave

  SaveSave

  SaveSave

 • VLOERPLAAT 1ste VERDIEPING

  Op 22 mei werd de vloerplaat van het eerste verdiep gelegd. Goossens Electro heeft de dagen nadien de ventilatiekanalen en lichtpunten voor het gelijkvloers voorzien voordat het beton werd gestort. Het bouwteam van Trawobo houdt het tempo hoog. Om de tussentijd op te vullen is het bouwteam van start gegaan met het metsen van de gevelsteen in halfsteensverband.

  SaveSave

  SaveSave

  SaveSave

 • GELIJKVLOERS

  De wanden van het gelijkvloers zijn om bouwtechnische reden uitgevoerd in een thermisch isolerende steen. De wanden tussen de appartementen en/of de trapzaal worden ontdubbeld. Tussen de wanden wordt een thermische en akoestische isolatie geplaatst. Voor het leggen van de vloerplaten van het eerste verdiep wordt de schacht in de oogartsenpraktijk (App 0.2 & 0.3) afgewerkt samen met de steunpilaren die in gewapend beton worden uitgevoerd. Appartement 0.4 heeft zijn finale vorm aangenomen, de komende drie dagen ontfermt het bouwteam zich over appartement 0.1.

  SaveSave

  SaveSave

  SaveSave

 • BREEDVLOERPLAAT

  De dunne, geprefabriceerde betonplaten, die dienst doen als bekistingsbodem van de betonnen vloerplaten zijn geplaatst. De nodige buigwapeningen zijn mee ingebetonneerd in de platen. Op de werf wordt enkel nog de voegwapening, bijlegwapening en bovenwapening geplaatst waarna de opstortlaag kan aangebracht worden op de vereiste dikte. Het eindresultaat is een massieve, monoliete vloer met hoge brandweerstand en goede geluidswerende eigenschappen.

  SaveSave

  SaveSave

  SaveSave

  SaveSave

  SaveSave

  SaveSave

 • TRAPHAL

  Tijdens de tweede week van de paasvakantie werden de traphal en de liftkoker in de beide schachten gemetst. De stalen liggers die de breedvloerplaten moeten dragen worden langzamerhand aangeleverd. De stalen liggers zijn op maat gezaagd volgens de constructie. Het verschil van het type balk hangt af van het draagvermogen en dus het gewicht. Het ingenieursbureau van Jan Lambrecht is verantwoordelijk voor de stabiliteitsstudie, m.a.w. zij hebben berekend hoe het ontwerp van de architect technisch haalbaar is.

  SaveSave

  SaveSave

  SaveSave

  SaveSave

  SaveSave

  SaveSave

 • BERGING

  De bergingen in beton zien er goed uit, zelfs op een regenachtige dag. De bouwploeg neemt een week verlof tijdens de eerst week van de paasvakantie. Tijdens de tweede week van de paasvakantie starten de werken voor het leggen van de breedvloerplaten, ook wel predallen genoemd. Deze bestaan uit dunne naast elkaar geplaatste gewapende betonplaten en pasplaten. Hierop wordt ter plaatse een betonlaag aangebracht waardoor men op een economische en efficiënte wijze een monolieten volle betonvloer bekomt.

  SaveSave

  SaveSave

  SaveSave

  SaveSave

 • KELDERWAND

  De kelderwand is aan de buitenzijde opgetrokken. Deze week wordt er gewerkt aan de wanden aan de binnenzijde van de kelder. Er werd beslist om de wanden van de bergingen in beton te gieten net zoals de de schachten en de kelderwand.

  SaveSave

 • FUNDERINGSPLAAT KELDER

   

  Op 22 februari werd de funderingsplaat gegoten en gepolierd. (We hebben gebruik gemaakt van onze Facebook pagina om het beeld van de werken te delen en zo over onze verschillende platformen heen te communiceren.) Dit is meteen de afronding van de eerste van 10 fases volgens de wet Breyne. De timing was optimaal in de wetenschap dat er een week vrieskoude werd voorspeld waardoor er een periode van bouwverlet zat aan te komen.
  De uitharding is in de tussentijd goed verlopen, het weer wordt opnieuw zachter waardoor we kunnen verder werken naar de volgende fase; het plaatsen van de vloerplaat van het gelijkvloers. Alvorens deze fase te kunnen realiseren worden eerst de zijwanden van de kelder opgetrokken en de taluds rondom de bouwput met grond gevuld.

  SaveSave

  SaveSave

 • WAPENING

  Residentie Albertine - Wapening

  De stalen netten die het beton van de kelderplaat zullen versterken werden deze week aangebracht. De wapening is nodig omdat het beton drukkrachten kan opnemen maar bijna geen trekkrachten. Deze wapening is vrijwel altijd nodig omdat in een bouwwerk bijna onvermijdelijk trekkrachten voorkomen.

  SaveSave

 • WERFKRAAN

  Werfkraan Residentie Albertine

  De werfkraan is geïnstalleerd. Vanaf nu kan de bouwput vlot bediend worden van bouwmaterialen. Septische putten, regenwaterputten en infiltratievoorzieningen worden geplaatst volgens het plan van de architect.

  SaveSave

 • RUWBOUW

  De ruwbouw werken werden opgestart. De houten bekisting die dient voor het gieten van de  kelderplaat werd door de jongens van Trawobo vakkundig geplaatst. De dikte van de kelderplaat werd door het ingenieursburo Jan Lambrecht bepaald.

  SaveSave

 • GRONDWERKEN


  Wim Ceulemans uit Berlaar is onze partner die verantwoordelijk is voor het uitgraven van de bouwput en het grondverzet. Er wordt tot 3 meter 35 centimeter onder het nulpunt gegraven, de diepte van de ondergrondse parking en de funderingsplaat van de kelder.

 • GELUKKIG NIEUWJAAR!

 • NIEUWE STEDENBOUWKUNDIGE AANVRAAG

  In december hebben we een nieuwe stedenbouwkundige aanvraag ingediend om 2 gelijkvloersappartementen te laten ombouwen tot één oogarts groepspraktijk. Deze wijziging heeft enkel betrekking tot de gelijkvloersappartementen 0.2 & 0.3 en niet op andere wooneenheden of de gemeenschappelijke delen. Indien u graag meer info heeft kan u steeds contact opnemen.

 • ONDERSCHOEIINGSWERKEN

  Volgend op de afbraakwerken werd er een sonderingsstudie uitgevoerd. Op basis van deze gegevens en in samenspraak met de verzekering werd het type fundering bepaald. We hebben gekozen voor een secanspalenwand in beton die de huizen links en rechts van het project de nodige ondersteuning biedt. Voor deze opdracht hebben we beroep gedaan op de firma Van Rooy uit Ravels. De installatie van de fundering werd opgevolgd door het aanbrengen van de droogzuiging door de firma Backx uit Sint-Lenaerts. Deze werken werden gepland voor het Kerstverlof met het oog op het drogen en voorbereiden van de gronden voor het graven van de bouwput. Het was dweilen met de kraan open met het slechte weer op het einde van de maand december en begin januari.

 • AFBRAAKWERKEN

  Begin oktober zijn de afbraakwerken gestart. De bestaande woningen werden in enkele weken met de grond gelijk gemaakt. Daarbij werd zorgvuldig te werk gegaan. Zoveel als mogelijk werden materialen gesorteerd voor recyclage. De eerste keuze werd verdeeld onder de buren. Nadien werden de afbraakmaterialen door een professionele partner geselecteerd alvorens een nieuwe bestemming te vinden. Onze partner voor deze opdracht was De Peppers uit Boortmeerbeek.

 • INFO WEEKEND BIJ BON APETIT

  Zaterdag 17 juni & Zondag 18 juni werd “Residentie Albertine” voorgesteld.

  De presentatie vond plaats bij Bistro Bon Appétit. Op een boogscheut van de projectgrond werden de plannen voorgesteld met een hapje en een drankje. Enkele geïnteresseerden vonden de weg naar hun toekomstige eigendom. Proficiat!

  We bedanken de bezoekers voor hun interesse in het project!

Info en Verkoop

Sven Vermeulen
0475 63 76 19
info@residentie-albertine.be

Eveline Stoelen
0496 77 18 26
eveline@yourhousevastgoed.be